Boek - The Compassionate Leader - Jan Vermeiren
Boek - The Compassionate Leader - Jan Vermeiren
Er wordt vaak gezegd dat mensen weerstand hebben tegen verandering. Dat is echter niet zo. Niet iedereen heeft weerstand en voor degenen die weerstand vertonen, gaat het niet om de verandering,...
€ 24,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

| Meer

Er wordt vaak gezegd dat mensen weerstand hebben tegen verandering. Dat is echter niet zo. Niet iedereen heeft weerstand en voor degenen die weerstand vertonen, gaat het niet om de verandering, maar om de spanningen die gelinkt zijn aan de verandering.

De eerste stap is dus kijken in welke vibe een individu of een team zich bevindt. Is dat de negatieve of neutrale vibe dan zal verandering meestal als iets negatief gezien worden. Als het om de positieve of inspirerende vibe gaat, dan wordt verandering als een kans waarge­nomen. In de positieve en inspirerende vibe zijn mensen ook bereid om vol enthousiasme voor doelen te gaan en bij te dragen tot het vervullen van de purpose van de organisatie.

De reden dat spanningen door mensen in de negatieve of neutrale vibe als negatief worden ervaren, is dat ze niet weten hoe er mee om te gaan. Ze hebben geen technieken of tools ter beschikking.

De sleutel tot succesvol samenwerken en behalen van de doelen van veranderprojecten is dus eerst de vibe verhogen in de dagdagelijkse werking. En dan pas overgaan tot grote of kleine change projecten.

Het boek The Compassionate Leader geeft tools hoe dit te doen:
 
  1. Het D.U.E.T. model bevat technieken om de verschillende soorten spanning (praktisch, persoonlijk of interpersoonlijk) op te lossen. Hierdoor stijgt de vibe van een individu of team automatisch.
  2. Een aanpak voor leiders en coaches om anderen hierbij te begeleiden: via Compassi­onate Leadership.

Deze leidraden worden voorgesteld aan de hand van de praktische situaties van het fictieve bedrijf Gizmo Objects Inc. waarin het verhaal van manager Catherine toont hoe er stap voor stap ruimte kan gemaakt worden voor een inspirerende vibe, waar resultaten en welzijn hand in hand gaan.


The Compassionate Leader is het vierde boek van Jan Vermeiren, die wereldwijd bekend werd met zijn boeken Let’s Connect! en How to REALLY use LinkedIn. Met zijn huidig bedrijf ondersteunt hij leiders en coaches bij het worden van Compassionate Leaders die individuen en teams naar de inspirerende vibe brengen.