Wij kozen voor het merk " Oshadhi ".
Oshadhi herbergt een 500-tal kwalitatief hoogwaardige etherische oliën, waaronder een opmerkelijk aantal zeldzaamheden en meerdere chemotypes van eenzelfde plant.
Zowel teelt en oogst van de gebruikte planten als het destillatieproces, het bottelen en stockeren van de etherische oliën gebeuren met de grootste zorg en toewijding. Hiermee beogen we, zowel therapeutisch als energetisch, een hoog kwalitatief eindproduct te realiseren.
Oshadhi staat voor een hoge graad van zuiverheid en een zeer verfijnde geurkwaliteit!
Etherische oliën zijn sterk geconcentreerde stoffen. Voor één druppel etherische olie is 100, 200 tot soms 500 gram plantenmateriaal nodig! Etherische oliën zijn sterk aromatisch en hebben elk een uniek geurprofiel. Ze zijn vluchtig, licht ontvlambaar en gevoelig voor licht en warmte. In tegenstelling tot synthetische essences zijn ze zelden kleurloos.

 

In contact met water gedragen etherische oliën zich als olie. Toch voelen ze niet vettig aan. Ze lossen weinig tot niet op in water maar mengen zich gemakkelijk in plantaardige olie, alcohol, volle melk, honing, azijn en zout.
Ze kennen verschillende consistenties: van vloeibaar tot vast. De vaste oliën zijn harsbevattende oliën zoals bijvoorbeeld roos of vetiver.

Etherische oliën hebben een algemeen stimulerend en regulerend vermogen op heel wat lichamelijke processen, onder meer op ons immuunsysteem. Ze werken antibacterieel, antiviraal en antifungaal. Ze stillen onze pijn en werken ontkrampend.
Heel wat etherische oliën helpen onze luchtwegen openen en hebben er een slijmoplossende en helende invloed op. Andere oliën ondersteunen voornamelijk onze lymfe- en bloedcirculatie, vitaliseren onze spijsvertering en/of stimuleren huidregeneratie. Een aantal etherische oliën zijn gekend om hun regulerende werking op ons hormonaal stelsel. Niet alleen op lichamelijk vlak zijn etherische oliën bijzonder krachtig, ze ondersteunen ook emotionele en mentale processen. Ze werken regulerend op ons centraal zenuwstelsel en bevorderen ons algemene welzijn.
Opmerking: de eigenschappen en therapeutische indicaties van etherische oliën zijn rechtstreeks gerelateerd aan de biochemische inhoudsstoffen van de olie, vandaar het belang om bij het therapeutisch gebruik van etherische oliën kennis te hebben van de eigenschappen en de werking van deze inhoudsstoffen.


Weergave:
  1 / 4  



Bezig met laden...
   1  2 3 4